top of page

Liatinden in Lurøy

Helgeland is probably not well-known for alpine climbing but you can find several treats there if you look around a bit. Aldersundet (close to Lurøy where im from) have several mountains of interest. The Liatinden peaks have several interesting lines and as the weather was stable for a day or two I jumped on the ferry to the mainland and set out for the mountains.

Found a nice line to the summit and had a great day out!

Startet fra det vanlige utgangspunktet nede ved kystriksvegen hvor det forøvrig skal bygges tunnell etter mange år med steinras.

Lett opp til platået under toppen og så dagens linje, østryggen rett på. Siden jeg frisoloerte unngikk jeg den mest eksponerte klatringen og fant en fin trygg linje til topps med enkelte fine opptak gradert rundt M3. Vel oppe på toppen traverserte jeg videre til Vestre Liatind som jeg ikke tror er vinterbesteget. Lett klyveklatring, litt mer eksponert men aldri vanskeligere enn M3-ish. Fremragende moseforhold hele veien. Klatret så ned til skaret mellom de to Liatindene, kikket på pinakkelen som vi førstebesteg ifjor vinter.

Fant flere interessante linjer som jeg testet ut litt før sola begynte å bikke nedover og det var på tide på å komme seg tilbake og rekke ferga hjem igjen.

Flott tur på prima forhold, Helgeland leverte varene som vanlig!

Liatindene sett fra Aldersundet

Liatindene sett fra Aldersundet

Fulgte sydeggen til toppen

Siste opptak før toppen

Super utsikt mot Helgelandsalpene

Prima forhold!

Pinakkelen i bakgrunnen. Masse linjer her...

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page