top of page

Alpin Klatresamling

Årets Alpin Klatresamling på Stetind hotell, i regi av Norsk Tindeklub, blev ett lyckat arrangemang med en grandios avslutning på Stetind i vindstilla och sol.

Det var tre år sedan alpin klatresamling sist arrangerades, då i Lofoten. Tindekluben planerar en ny hytte i Stetind-området, så det var naturligt att lägga träffen där i år. Det finns också otroligt många fina linjer i området som ännu ej har blivit bestigna, så potentialen för nya turer är enorm. Nya turer, fina dagar på fjellet, trevligt umgänge och lärorika föreläsningar är vad vi i arrangörskommittén, Emma Wichardt och Signar Nilsen, hoppades på. Vi tror vi träffade mitt i blink!

Träffen varade i tre dagar, med uppstart torsdag kväll, och ca 25 deltagare kosade sig på fjellet med klatring och skikøring. Första dagen var det god stämning och kamratskap på Hamarøyskaftet, då fyra replag prickade værmeldingen akkurat och fick en klar och fin dag medans skydekket och snön låg tät över Stetind. Tvärs över dalen från Hamarøyskaftet vart det gått en ny islinje (WI6) av Marius Olsen, Edvard Middleton och Kristian Vindvik.

Spanar in toppen. Lite torra, men fina förhållanden

Signar looking good, i nästa års nya Eiger Extreme one-piece

Rappell ned från toppen

Nya linjen "Isrosen" WI6 av Olsen, Midleton, Vindvik

Många gjorde ett försök på Stetind under lördagen, men pga tätt skydekke kom inte alla upp. Men bilderna talade sitt tydliga språk; även om inte vädret är topp så kan det vara fantastiskt på tur i fjellet. På kvällen vart det hållt ett föredrag/workshop i fjellmedisin av mig, Emma Wichardt, samt en odyssé över utvecklingen av stegjärn och yxor av Marius Olsen. Goda tilbakemeldingar från deltagarna avslutades med en delikat och trevlig bankettmiddag.

Kvällsföreläsning om fjellmedisin

Sista dagen var dagen med stort D. Knallbra værmelding gjorde att 11 stycken av oss bestämde oss för att gå på Stetind. Vindstilla och sol, som den bästa dag i april. Magisk ljus i blomkålsformationerna på toppen. Glad och uppsluppen stämning. Puderlätt orörd snö alla 1300 höjdmeterna ned på skidor. Alpina Klatresamlingen 2017 kunde knappast ha avslutats på ett bättre sätt!

Vi satsar på lika stor succé nästa år! Lokasjon får vi återkomma med, men vi kan nästan lova att det kommer finnas ännu mer orörda linjer och storslagen natur!

Alpine Adventures strax innan Mysosten, "de tio förbittrade fingertagen"

Mysosten, the one-armed bandit :)

Magiskt ljus på returen från toppen

Magnificent nedköring från Halls förtopp i solnedgången.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page